Mijn boeken

Mijn prenten – en voorleesboeken zijn voor alle leeftijden, jong en minder jong, zolang ze het voorlezen leuk vinden. Hieronder vind je er een paar en kan je van elk boek enkele voorbeeldpagina's inkijken … Bestel je graag een boek? Klik dan even op bestellen. Graag geef ik even mee dat je het boek kan laten signeren. Op die manier wordt het een uniek geschenk. Wat je daarvoor moet doen? Gewoon even vermelden in de opmerkingen aan wie je het boek wil opdragen en dan doe ik het nodige.

Nops gaat logeren

ISBN 9789082277561

Uitgegeven bij "de rêverie" - €12,95

Nops gaat voor het eerst logeren bij Oma en Opa. Heel spannend vindt hij dat. Gelukkig is Opa een perfecte speelkameraad.  Bestellen


Nops rugzakje - Donkerblauw

34 cm x 25 cm

€24,95


Nops rugzakje met 1 Nopstitel naar keuze

€34,95  Bestellen


NOPS - Ik ben geen konijn!

ISBN9789081371919

Uitgegeven bij "de rêverie" - €12,95

Nops kan kruipen en sluipen, kronkelen en springen, stampen en slingeren en nog véél, véél meer. Maar wat voor dier is Nops dan eigenlijk? En jij, kan jij dat ook allemaal?

Dit is mijn allernieuwste boek en tegelijkertijd het eerste deel van een hele reeks avonturen van Nops. In "Ik ben geen konijn!" staat bewegen centraal. Bij dit boek hoef je heus niet stil te zitten. Want wat Nops kan, kan jij ook.

  PDF inkijken   Bestellen


Nops - De reuzenverrassing

ISBN9789081371926

Uitgegeven bij "de rêverie" - €12,95

Wanneer Nops thuis komt staat er groot ding voor de deur. « Hoe geraak ik nu in mijn huisje ? Vraagt hij zich af. Gelukkig zijn er vrienden om hem te helpen.

In het 2e avontuur van NOPS krijgen alle dieren de kans om hun talenten aan te wenden. Dit is echter niet genoeg. Na even nagedacht te hebben, werken alle dieren samen en worden ze ook allemaal beloont voor het harde werk.

Elke pagina verwijst ook heel even naar de volgende. Wie goed kijkt en de vorm herkent weet meteen welk dier er zal verschijnen op de volgende pagina.

  PDF inkijken   Bestellen


NOPS - De Kleurenplaneet

ISBN 9789082277548

Uitgegeven bij "de rêverie" - €12,95

Nops en Nora hebben een raket gebouwd en gaan op bezoek bij Maan. Die zit helemaal onder het blauw, geel, groen en rood. Slagen Nops en Nora er in om alles weer in orde te krijgen?
Een nieuwe avontuur van Nops om bij weg te dromen.  Bestellen


NOPS - Winterpret

ISBN 9789082277555

Uitgegeven bij "de rêverie" - €12,95

Ooievaar vergeet naar het warme zuiden te trekken. Nops en Nora proberen hem te overtuigen dat sneeuw ook leuk kan zijn. Zal het hen lukken?  Bestellen


Nops, In Het Donker

ISBN9789081371933

Uitgegeven bij "de rêverie" - €12,95

Nops wil slapen. Maar Poes hoort een vreemd geluid. Slak denkt dat ze achtervolgd wordt en Wasbeer weet zeker dat er een monster in het bos zit. Iedereen is een beetje bang maar samen lukt het beter om moedig te zijn. Het is een verhaal voor alle kleine helden met een groot hart.

Heel wat kinderen ervaren angst voor het donker, temeer omdat ze dan alleen op hun kamer zijn en er niemand is om hen gerust te stellen. De grens tussen fantasie, droom en realiteit is vaak moeilijk te trekken. Hierbij kunnen kinderen best wat hulp gebruiken. Net zoals de vriendjes van Nops. Zo wordt fantasie, zelfs in het donker, eigenlijk héél erg leuk.

  PDF inkijken   Bestellen


Nops en Nora

ISBN9789082277517

Uitgegeven bij "de rêverie" - €12,95

'Mijn handen zweten. Ik struikel. Mijn benen zijn slap. Mijn mond zegt gekke dingen. Mijn buik danst in het rond.'

Wanneer Nora in de buurt is, gebeuren er vreemde dingen met Nops. Zou het kunnen dat …

Hoe voelt het om verliefd te zijn? In dit verhaal ervaart Nops wat dat allemaal doet met zijn lichaam. Het duurt even, en hij heeft er zelfs de hulp van Uil voor nodig, maar uiteindelijk beseft hij het; hij vindt Nora heel erg leuk. Een intiem verhaal dat aan kleuters op een eenvoudige manier uitlegt hoe het voelt om verliefd te zijn.

  PDF inkijken   Bestellen


Nora's veer

ISBN9789082277524

Uitgegeven bij "de rêverie" - €12,95

Een verloren veer die haar eigen weg vindt. Een zoektocht. Een leugen …

Dit vijfde boek van Nops en Nora gaat over zijn wie je bent. Dat mag. Anderen zijn er al meer dan genoeg!

  PDF inkijken   Bestellen


Lies en de kleine kater

ISBN9789081371902

Uitgegeven bij "de rêverie" - €12,95

Lies is dol op kleine kater en kleine kater is dol op Lies. Ze willen voor altijd vriendjes blijven. Een grote hond steekt daar echter een stokje voor.

Mijn debuut verscheen voor het eerst in 2001 en behandelt op een zeer toegankelijke manier het thema van de dood. Ik gebruik dit boek nog steeds tijdens mijn lezingen. Maar al te vaak blijkt dat kleuters dit verhaal aangrijpen om hun emoties rond het verlies van een geliefde te ventileren. Vaak tot de verbazing van de juf of de aanwezige ouders. Meteen ook de reden waarom we besloten dit boek te herdrukken.

  PDF inkijken   Bestellen


Pieter en de vogels

ISBN9789081371957

Uitgegeven bij "de rêverie" - €14,95

Vogelverschrikker Pieter heeft een groot hart. Zijn jaszak is een prima slaapplek. Zijn hoed wordt na elke regenbui een heerlijk vogelbad. Hij geniet van het gezelschap van zijn vrienden en helpt hen waar hij kan. Zomaar. Maar dan komt de boer naar het veld ...

Gelukkig laten de vogels hem niet in de steek.

Een teder verhaal over vriendschap, moed en doodgewoon jezelf zijn.

  PDF inkijken   Bestellen


Over Zwaan (en over ons)

ISBN9789081371995

Uitgegeven bij "de rêverie" - €14,95

"Vandaag nemen we afscheid van Zwaan," zeg ik zacht.
"Waarom?" wil Das weten.
"Waarom nemen we afscheid van Zwaan?
We zijn te laat. We zijn véél te laat!"
"Voor afscheid is het nooit te laat," zegt Eekhoorn.

Een pakkend verhaal over een hechte vriendschap, over blijdschap, verdriet en de draad weer oppakken, ook als dat pijn doet.

  PDF inkijken   Bestellen